Aktuality / akce

Rozbalování dárků a zimní radovánky

Rozbalování dárků a zimní radovánky aneb leden v Domově sv. Zdislavy.

Leden jsme s dětmi začali rozbalováním vánočních dárků, které nám pod stromečkem nechal Ježíšek. Asi jsme byli moc hodní, protože jich bylo opravdu hodně. Za některé jmenujme např. letadlo a domeček pro Barbie, velké pěnové kostky, malý traktor s vlečkou, knížky, video Pat a Mat a jiné.

Venku napadl sníh právě v ten den, kdy jsme si povídali O šťastné sněhové vločce. Sníh se držel opravdu dlouho, a tak jsme mohli téměř celý leden jezdit na saních a bobech. Některé dny byly vhodné i na stavění sněhuláků.

I když letos nebyla tříkrálová sbírka „naživo“, děti si na tuto tradici od loňska pamatují. Pověděli jsme si pár zajímavostí o třech králích - Kašparovi, Melicharovi a Baltazarovi - a společně pro vás nazpívali koledu My tři králové jdeme k vám. Chtěli bychom vám tak právě prostřednictvím této koledy do nového roku popřát hodně zdraví a hojnost Božího požehnání.

Oslavili jsme Leontýnky svátek.
Přivítali jsme v naší školce nové děti, které k nám začnou docházet.

Po odstrojení stromečku jsme hned využili karnevalové nálady ve školce a spustili jsme minisérii školkových karnevalových plesů.

Zavítal mezi nás výtvarník pan Martin Kubát a připravil si pro nás výtvarnou hodinu. Představil nám zajímavou techniku kresby portrétu z profilu. Všichni jsme si náležitě užili kresbu i následné malování svého portrétu. Podle fotky v naší galerii můžete poznat, že se nám to náramně vydařilo.

Na závěr pololetí jsme si rozdali pololetní vysvědčení.


Z důvodu současné situace jsme 22. výročí Domova sv. Zdislavy oslavili 16. ledna jen v úzkém kruhu. 
Mši svatou jsme prožili s otcem Michaelem Jelínkem SDB, duchovním správcem sester na Velkém Újezdu u Moravských Budějovic.
Fotografie naleznete v galerii.