Aktuality / akce

Loutkové divadlo a příprava na Vánoce

Loutkové divadlo a příprava na Vánoce aneb prosinec v Domově sv. Zdislavy.

V prosinci za námi přijelo loutkové Divadlo Tondy Novotného a ve spolupráci s výtvarnicí Zuzanou Valenovou představilo pohádku O princezně, která se ničeho nebála. Princezna byla svérázná a nebojácná a právě díky své odvaze vyřešila i ty nejrůznější problémy a situace. Touto pohádkou jsme oslavili Žofinčiny páté narozeniny.
Před svátkem sv. Mikuláše jsme společně vykrajovali a pekli perníčky. Mikulášskou nadílku děti dostaly v punčoše plné dobrot.
Když přišel první sníh, šli jsme bobovat, sáňkovat a pořádně jsme si ty sněhové radovánky užili.

Naše vánoční besídka se z důvodu současné situace nemohla uskutečnit v tradičním podání, proto jsme se rozhodli ji pro naše rodiče, příbuzné a kamarády natočit. Besídka obsahovala dvě části. Nejdříve jsme zpívali lidové písně. Použili jsme kulisy a zkusili písničky i dramaticky ztvárnit. Druhá část byla věnována betlémskému příběhu a zimním básničkám. Vše se dětem povedlo. Fotografie z naší vánoční besídky naleznete v galerii.

Nezaháleli jsme ani v angličtině. Učili jsme se ovoce, hráli jsme pohybové hry a před Vánoci se učili slovíčka z vánočního příběhu. Děti si mohly vybrat postavičku, vystřihnout, vymalovat a nalepit do papírové krabičky, která představovala betlémskou stáj.

Také jsme oslavili jmeniny naší Julinky a čtyři roky naší Leontýnky.

Vyprávěli jsme si příběh o narozené ovečce, které pastýř dá jméno. I my jsme měli ovečky, které jsme si mohli pojmenovat. Naše jména byla zajímavá – Sněženka, Ouško, Kopýtko, Černuška a jiné. Ovečka v příběhu však dostala jméno Obláček.

Děti vyráběly také přáníčka a papírové řetězy na ozdobu stromečku, který Ježíšek přinesl a nazdobil.
Pod ním nám přes vánoční prázdniny nechal spoustu dárků, ale co všechno jsme dostali, se dozvíte zas až příště.

Sestry na Vánoce odjely do komunity na Velkém Újezdu u Moravských Budějovic.


Fotografie naleznete v galerii.