Aktuality / akce

Jaké bylo naše září?

V září jsme se s dětmi věnovali písničkám Vlaštovičko leť, Pod naším okýnkem a Rostou tam dvě růže. K písni o vlaštovce se děti učily dělat linky podle pravítka a na ně malovaly jednoduché vlaštovky. K písni Pod naším okýnkem si každý namaloval svůj domeček a u něho strom. Děti používaly vodovky. Poznávali jsme společně také druhy ovocných stromů – jabloň, hrušeň, švestka a ořech. Venku jsme voskovkami dělali zajímavou aktivitu – otisky stromů. Určitě jste si všimli, že nejrůznější stromy mají i všelijak tvarovanou kůru. Vzali jsme proto voskovky a jejich podlouhlou stranou jsme jezdili po papíře připevněném na kůře stromu, která se tak na papír krásně otiskla.

Ve dvou programech jsme se věnovali i podzimní sklizni – nejprve ovoce, poté zelenina. Ovoce jsme probírali i ve světovém jazyce angličtina. Nejlépe jdou dětem slovíčka banán, jablko a pomeranč, tedy banana, apple a orange. Děti programem provedl křeček, ježek a myška. Ve výtvarné výchově jsme pak tvořili z kousků barevného papíru hrušku nebo jablko.

Naučili jsme se společně básničku Školky čas.
Šli jsme na výlet ke kapličce, po cestě jsme si užili dovádění na kamenech a balících siláže. U kapličky si každé z dětí vyzkoušelo odemknutí zámku velkým klíčem. Byl to zážitek!

Využili jsme pěkného počasí a vydali se pěšky do Kovářova k naší paní kuchařce na oběd a pak i na zmrzlinu. Autobusem jsme přijeli zpátky do školky.

Společně jsme slavili Matouškův svátek a Románkovy 6. narozeniny.

Na svátek svatého Jeronýma bylo na pořadu dne aktuální téma Bible. Ukázali jsme si, jak se původně psala Bible na svitky. Počítali jsme kolik má Starý a Nový Zákon knih, četli jsme si namátkou vybrané texty a v obrázkové Bibli prohlédli některé ilustrace.

Tak takové bylo naše září. Fotografie naleznete v naší galerii.

                                                                                                                                                                                                                    s. Anna, s. Pavlína a školkáčci