Aktuality / akce

Víkendovka - 16. - 19. listopad 2017

Je 16. listopadu a my se po třech měsících opět setkáváme. Tentokrát na faře ve Velkém Újezdě na víkendovou akci s tématem Bůh a hudba. Hry, zpěv, hudba, přednášky a modlitba – to všechno jsme stihli!

V pátek jsme se se sestřičkou Pavlínou bavili o sv. Alžbětě, kterou si právě 17. listopadu připomínáme. Povídali jsme si o jejím životě a zázracích, které Bůh skrze ni konal, když odevzdala svůj život službě druhým. Další dvě přednášky byly zaměřené na hudbu. Sestřička Karola nás informovala o podprahových poselstvích v písničkách a otec Karel nám pověděl o vývoji hudby.

Navštívili jsme Domov sv. Anežky, kam jsme chtěli přinést alespoň trochu radosti a mládí. A povedlo se. Vykouzlili jsme seniorům úsměv na tváři a společně si zazpívali nejen písničky lidové ale i moderní či křesťanské.

Hráli jsme také plno her. Velký úspěch sklidila selfie challenge. Děti vytvořily hudební skupiny, kdy každá měla za úkol vyfotit se na různých místech, s různými lidmi či věcmi. Večer jednotlivé kapely odprezentovaly svou cestu za sbíráním selfíček.

Díky otcům Petru Papouškovi a Karlovi Janů, jsme mohli slavit každý den mši svatou, což je pro nás velkou radostí a jsme jim za to velmi vděčni. Patří jim tedy velký dík za to, že přijeli a věnovali nám svůj čas a milá slova. Celý víkend jsme zakončili Večerem chval, kde jsme děkovali nejen za uplynulé společně strávené tři dny, ale i za naše přátelství, rodiny a za vše dobré, co Bůh v našich životech koná.

Prožili jsme spolu krásné chvíle, navázali nová přátelství a utužili ta stará, navzájem se posílili ve víře a krásně si společně zazpívali. Proto bychom na závěr chtěli velmi poděkovat sestřičce Anně, za to, že celý víkend připravila. Sestřičce Pavlíně, díky které jsme měli naše bříška stále plná výborného jídla. A také sestřičce Karole, která za námi přijela.

Fotografie naleznete v galerii.

Kompletní fotogalerii naleznate zde.