Aktuality / akce

Akce 3v1 2019

V neděli 22. října proběhla na zahradě Domova sv. Zdislavy již tradiční akce 3v1 – dětský den, dobročinný bazar a kulturní akce. A tak se podařilo prožít krásné sluneční odpoledne, při kterém se bavili děti i dospělí.

Pro děti zde byl připraven především dětský den na téma Svět zvířat. Měly za úkol obejít 9 stanovišť, kde musely prokázat své znalosti, dovednosti nebo jen poznávat a objevovat zvířata kolem nás. Byla pro ně připravena lanová dráha, zastřílely si z luku, projížděly se na koni či v lodičce na místním rybníce. Viděly různá plemena živých králíků a pejsků. Zkoušely, jaké to je podojit krávu, a poznávaly zvířata z lesa podle parohů, rohů či jejich kožíšků. Vytvářely papírové masky na obličej a mohly si také nechat svůj obličej pomalovat. Brzy se tak zahrada hemžila dětmi se zvířátky na obličeji.

A nechyběl ani skákací hrad.

V průběhu celé akce probíhal dobročinný bazar, jehož výtěžek jde na provoz denního zařízení pro děti předškolního věku – Domova sv. Zdislavy. Prodalo se celkem 339 potřebností na sebe a do domácnosti. Děkujeme!

Na závěr vystoupil hosínský divadelní soubor Studna se svým představením Bajky. To obsahovalo několik příběhů ze světa zvířat, který je čitelným zosobněním lidského světa. Moudrost světa tak předložilo hravou a poutavou formou nejen pro děti, ale i pro dospělé. Posledním číslem byla animace na chůdách.

Děkujeme všem za pomoc při přípravě a organizaci a v neposlední řadě děkujeme vám všem, kteří jste přišli. Těšíme se zase za rok!


Fotografie naleznete v naší galerii.