Aktuality / akce

Říjen ve školce

Stejně jako v září, tak i v říjnu jsme se s dětmi věnovali podzimní přírodě. Poznávali jsme druhy jabloní v naší zahradě a ochutnávali jejich plody, konkrétně jsme měli vzorky jabloní Julie, Vanda, Šampion a Kosztel. Učili jsme se básničku Kutálení od Františka Hrubína a zpívali písničku Koulelo se koulelo červené jablíčko. Od paní Šťastné jsme dostali krabici pravých amerických marshmallounů, které jsme si na zahradě opekli. Udělali jsme si několik školkových brigád, kdy jsme vozili dřevo do sklepa, takže v zimě nezmrzneme!
Oslavili jsme Františkův svátek a také Pannu Marii růžencovou. K Panně Marii jsme se pomodlili růženec. Děti dávaly jednotlivá kolečka ke každému Zdrávasu.

Z pohádek jsme si vyprávěli tu O Šípkové Růžence. Upekli jsme si společně dort, který jsme druhý den na svačinu snědli. Předtím jsme ovšem sfoukli šestnáct svíček na počest šestnáctých Růženčiných narozenin. Každý z dětí portrétoval svoji Šípkovou Růženku ozdobenou náhrdelníkem ze sušených šípků.

Na příští rok jsme si každý zasadil tulipány a narcisy a budeme očekávat až u štítku s naším jménem na jaře rozkvetou.

Posledním tématem byla písnička Já do lesa nepojedu. S ukázkou jehličnatých stromů smrčku, borovičky, jedličky a kůry z jednotlivých stromů. K doplnění jsme si zahráli tématické pexeso s lesními stromy. Na nástěnku si děti vymalovaly současného lesního dělníka. A úplně na závěr jsme oslavili padesáté narozeniny sestry Anny.

Fotografie z našeho měsíce října naleznete v naší galerii.

                                                                                                                                                                                                                         s. Anna, s. Pavlína a školkáčci